Een vraag aan u,

61. Waarom zijn er nog steeds niet meer IC-bedden? Zouden de miljarden daar wellicht aan besteed kunnen worden?

guest
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dolfijn
Dolfijn
2 oktober 2021 21:15

Omdat Diederik Gommers aangaf dat ze zich dan maar zouden gaan vervelen. En niets zou zo erg zijn als dat. Bijzondere uitspraak van deze man.

Agnes
Agnes
Antwoord aan  Dolfijn
7 oktober 2021 15:50

De bezetting van IC bedden was voor corona lager dan 80% , meer bedden, meer personeel voor lege bedden.

Pip
Pip
3 oktober 2021 06:12

Omdat er ook personeel moet zijn om aan die extra bedden te staan! En dat personeel is er niet….

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:31

Dat zou eigenlijk wel moeten maar aan de andere kant wat moet je later (als ze straks niet meer nodig zijn) met al die boventallige en dure IC-bedden.

Sandra
Sandra
4 oktober 2021 11:19

Met de toenemende vergrijzing is dat gewoon ook blijvend een goed idee, desnoods seizoensgebonden als dat mogelijk is (griepseizoen)?

Barbara
Barbara
9 oktober 2021 09:44

De noodziekenhuizen zijn nooit gebruikt, er is niet meer IC personeel opgeleid, er zijn ziekenhuizen gesloten, al 20 jaar. De gezondheidszorg kan effectiever worden gemaakt door mensen meer verantwoordelijkheid te laten nemen voor preventie. Voorlichting over gezonde levensstijl mag ook wel wat meer in het nieuws.

Ingrid Heuvelman
Ingrid Heuvelman
18 oktober 2021 13:01

Wat mij betreft, gaat het geld dat nu voor controle op mensen gebruikt wordt, naar de zorg voor mensen. Hoezo, de zorg is te duur?

P. van Wingerden
P. van Wingerden
Antwoord aan  Ingrid Heuvelman
1 januari 2022 12:50

Controle is goedkoper dan de zorg. Door de controle is veel zorg overbodig geworden. Per saldo levert controle dus winst op. Ook wordt de zorg bij snellere ontdekking van de kwaal eenvoudiger en daardoor goedkoper.
Ik denk nu dus aan een volksonderzoek.

Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door P. van Wingerden
Hans
Hans
20 oktober 2021 20:57

Het aantal bedden is juist verminderd om de angst groot te houden, dit is in Duitsland gebleken uit ziekenhuis cijfers over 10 jaar.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
Antwoord aan  Hans
1 januari 2022 12:57

Angst blijkt niet uit ziekenhuis cijfers!
De ziekenhuiscijfers laten zien dat er meer kunde is, waardoor er minder ic-bedden nodig zijn. Het aantal doden neemt daarmee af, middelt uit. De gemiddelde leeftijd wordt daardoor hoger.
Ziekten en kwalen worden eerder gediagnosticeerd, en dus behandelbaar, wanneer de behandeling nog eenvoudig is.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
1 januari 2022 12:54

Meer ic-bedden leiden tot de acceptatie van meer doden.
Ik begrijp de essentie van de vraag. Maar laat ons blij zijn met het kleinere aantal doden. Weegt het kleinere aantal doden niet op tegen de beperkingen die wij daarvoor hebben moeten dragen?
Bij mij in ieder geval wel. Zouden de mensen, waar dat niet zo is, kiezen voor de dood? Zouden de miljarden niet juist besteed moeten worden om zulke mensen te helpen, te bemoedigen, te ondersteunen, te doen blijken dat zij er toe doen, te vertellen hoeveel er voor hen beschikbaar is?
Wordt je niet blij van, wat er beschikbaar is?

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!