Een vraag aan u,

1. We horen een jaar lang dat het geen nut heeft om te testen zonder klachten. (Dat zei premier Rutte onder meer op de coronapersconferentie in februari). Waarom moet je voor de CoronaCheck-app een test uit laten uitvoeren als je geen klachten hebt?

guest
38 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dolfijn
Dolfijn
2 oktober 2021 19:02

Controlemaatschappij creëren.

Denker
Denker
Antwoord aan  Dolfijn
2 oktober 2021 21:39

Inderdaad, dit idee heb ik ook. Het gaat niet meer om de corona zelf, maar om een gecontroleerd systeem.

Rob
Rob
Antwoord aan  Denker
29 oktober 2021 20:29

Ga maar zoeken op internet, deze plannen zijn jaren terug al besloten binnen EU, en het WEF is er ook mee bezig via lobby’s/
Campagnes etc.. Die hebben invloed op alle regeringen wereldwijd.

John Doe
John Doe
3 oktober 2021 10:07

Omdat het de enige manier is om de check-app te valideren onder de ongeprikten. Uiteindelijk wil de macht iedereen aan de check-app. Het “testen” is net zo’n grote smoes als de prik. Het gaat niet om corona maar om men te introduceren/onderwerpen aan een sociaal krediet systeem dat kan worden ingezet bij elke zogenaamde crisis (Bevestigd in het stemgedrag bij motie Baudet: ‘QR code niet toepassen bij situaties niet aan corona gerelateerd’).

Mirjam
Mirjam
8 oktober 2021 18:33

Ik denk om te controleren waar iedereen heen gaat.

Evert-jan Van den Brink
Evert-jan Van den Brink
3 oktober 2021 19:23

Als je meer test hopen ze op meer besmettingen en kunnen ze dit idioten beleid weer enigszins goed praten

Cor Bouw
Cor Bouw
16 oktober 2021 10:26

algemeen: geweldig initiatief van Maarten Luther – Vroegindeweij! Eindelijk.

Susanne
Susanne
3 oktober 2021 17:51

Opmaat naar een social credit systeem

Yvonne
Yvonne
3 oktober 2021 14:26

Omdat we de maatschappij eindelijk weer open kunnen houden, er veel mensen gevaccineerd zijn, en men niet wil dat er weer brandhaarden komen. Verder wil men zorgen een zo veilig mogelijke omgeving te kunnen creëren voor mensen die zich niet kunnen láten vaccineren. Die hebben ook het recht om deel uit te maken van het sociale leven!

PIP
PIP
Antwoord aan  Yvonne
3 oktober 2021 20:22

Vroeger bleef er niemand thuis met een virus en besmette je hè hele gezin en al je collega’s op het werk. Wat is er anders? Als je nu gezond ben ren hè naar de teststraat om het restaurant in te mogen. Ofdat als je ziek ben hè de deur uit gaat nu.

Ina
Ina
4 oktober 2021 06:48

Om mensen te bewegen zich te laten vaccineren.Want dat is waar het om draait, met in het verlengde de QR code en de controle maatschappij…..Stap voor stap wordt er naar toe gewerkt, tot alle vrijheid en alles waar het in het leven om draait kapot gemaakt is. En een groot deel van de NL ‘samen’leving vindt het prima..

Sigrid
Sigrid
4 oktober 2021 07:59

Omdat Corona een middel is om een ander doel te bereiken n.l Build Back Better van Claus Schwab

Zana
Zana
5 oktober 2021 16:23

Omdat het doel niet de volksgezondheid is maar controle.

PIP
PIP
3 oktober 2021 20:18

Precies dat erg irritant en daarom doelmatig naar wat ze willen. Iedereen gevaccineerd

Vicky
Vicky
17 oktober 2021 09:53

Here is the response to 95 questions.

First rule of war is to know you are in one.
Rutte just takes his marching orders by the dogs of war from WEF/Bilderberg/NATO/EU

Just read articles below.

https://winteroak.org.uk/2020/10/05/klaus-schwab-and-his-great-fascist-reset/
https://winteroak.org.uk/the-great-reset/
https://thegrayzone.com/2021/10/08/nato-cognitive-warfare-brain/

This a war against you and against Freedom and Democracy in the West.

Willem van Benthem
Willem van Benthem
17 oktober 2021 11:54

Dag Maarten,

Kan ik deze 95 stellingen ook op mijn kerkdeur plakken?
En voor mij principieel heel belangrijk: corona schrijf je níet met een hoofdletter! Taaltechnisch niet. Maar ook krijgt het daardoor teveel eer. Pas het a.u.b. aan.

Vriendelijke groet,

Willem van Benthem
Genemuiden

Rob
Rob
29 oktober 2021 20:27

Het is allemaal bedoeld om een controlesysteem te implementeren, dit doen ze door ons de hele tijd te indoctrineren met angst en onzekerheid via media en vervolgens met een oplossing te komen (QR) wat niet werkt, maar al jaren terug was bedacht (EU, 2019…)

Faerietellings
Faerietellings
4 oktober 2021 05:52

Volgens mij het antwoord (geen reclame maar hier wordt het haarfijn uitgelegd) http://www.wholylove.com (blog: Wees nooit in angst om liefde te verliezen, want je hebt al verloren. Gepost: 21-06-2020) en Wat als het leven oneindig was (gepost: 31-03-2020)

Ramon Teunissen
Ramon Teunissen
4 oktober 2021 08:02

Omdat men graag de illusie wil wekken dat iemand die kern gezond is in de ogen van een wel geprikt iemand levensgevaarlijk kan zijn de meest gezegd uitspraak die ik nu nog steeds hoor is namelijk “Besmet = IC = Dood”.Dus als jij een ongevaccineerde ziet en dat op je netvlies hebt staan dan weet je al genoeg.En om dit kracht bij te zetten is een ongevaccineerd iemand op “jouw” plek op een IC natuurlijk ook niet “eerlijk”..want ook dat maar blijven herhalen werkt ook uitstekend tegen de angst.

arjan
arjan
4 oktober 2021 09:11

Testen is een vervelend en herhalend tijdvretertje, waardoor het spuitje als vanzelf aantrekkelijker lijkt.

Sjaan
Sjaan
4 oktober 2021 11:58

Dr. Mike Yeadon werkte notabene ooit voor Pfizer maar geeft aan: zonder symptomen kun je geen corona hebben en hoef je dus ook niet te testen. (Zo logisch als wat, behalve voor de overheid) Beluister zijn wanhoopskreet eens op drcharlieward.com, hij heeft hele zinnige dingen te zeggen

Agnes
Agnes
Antwoord aan  Sjaan
7 oktober 2021 15:25

Is dat zo? Tijdens mijn werk als bron en contactonderzoek bleek er een grote groep mensen die a-symptomatische corona hebben (gehad) en ook anderen hebben besmet met het virus. En de eerste 2 dagen na je besmetting hebben mensen vaak geen klachten, maar kunnen ze wel anderen besmetten.

Lolapop
Lolapop
4 oktober 2021 16:30

Bovendien een positieve uitslag hoeft niet te betekenen dat je besmettelijk bent. Ten eerste komen veel vals positieven voor. En de pcr test, zoekt naar een genetisch stukje Corona, maar hier komt niet uit of het een recente besmetting is of al een oudere. En de pcr test behoort een onderdeel te zijn van een diagnose door een arts, in combinatie met symptomen, specifieke klachten . Alleen als test heeft hij geen nut, zeker niet bij geen klachten, zie artsencollectief.nl

Lolapop
Lolapop
4 oktober 2021 16:34

De vraag is wat gaan we er aan doen. Vele demonstraties, zoals afgelopen zaterdag in Amsterdam,helaas wordt de aandacht dan weer gevestigd op de aanwezige galg en jodensterren, door de media. Wat zo zonde is, laten we strijden met goede argumenten, anders gebruiken ze die symbolen weer om ons in een hoekje van gestoorden te zetten.

Wima
Wima
5 oktober 2021 09:02

Het is een experiment om te zien of het volk de regering wil gehoorzamen

Teunice
Teunice
6 oktober 2021 12:07

Om er voor te zorgen dat iedereen gevaccineerd is!

joost romijn
joost romijn
7 oktober 2021 09:53

voortschrijdend inzicht misschien

Jacob
Jacob
7 oktober 2021 10:24

Omdat testen met klachten een uitslag geeft die meer betrouwbaar is, maar testen met klachten is niet perse nutteloos.

Helena Bulten
Helena Bulten
7 oktober 2021 10:58

Omdat ze mensen buiten willen sluiten die niet braaf doen wat de overheid opdraagt.

Karin
Karin
16 oktober 2021 15:40

In februari gold de 1,5 meter en mochten er maar 2 mensen op bezoek komen. Zonder klachten kun je besmettelijk zijn, om zoveel mogelijk uit te sluiten moet je testen voor toegang.
Wat niet wegneemt dat ik dat hele toegangsbewijs een gedrocht vind. Als gevaccineerde heb je minder kans om te ontvangen en door te geven en als ongevaccineerde heb je de plicht om thuis te blijven bij klachten m.i. en dus werkt het angst en wantrouwen tussen burgers in de hand.

Pieter
Pieter
18 oktober 2021 07:36

Schijnveiligheid creëren

Corrie de Vos
Corrie de Vos
18 oktober 2021 13:37

Beste Maarten, fijn dat je dit doet. Mocht je steun willen hebben hoor ik dat graag. De kerken zwijgen. Ik maak mij zorgen over de kinderen die nu gevaccineerd gaan worden.
Mvg,

Corrie de Vos

JH vd M
JH vd M
26 oktober 2021 12:06

3 jaar geleden bleef ik met bronchitis gewoon lekker in zelf isolatie, weg uit kantoor om mijn collegas te behoeden. Dat is gewoon gezond verstand en de nodige egards. Vandaag heb ik een nare verkoudheid en blijf ik weg bij de sport club tot het hoesten etc. voldoende is gestopt.

Tth negatief getest, maar dan nog, gewoon mensen niet aansteken.

Daar heb je totaal geen QR code voor nodig, zelfde voor Covid; indien je hoest etc. gewoon testen (zelf testje of teststraat) en dan nog even uitkijken om anderen niet aan te steken.

De manier waarop deze QR test is uitgerold brengt duidelijk wat nogal verstorende neigingen boven in (te) veel mensen; dit feit staat op zich en heeft totaal geen ongepaste historische vergelijkingen nogig.

Titus
Titus
30 oktober 2021 09:31

Omdat men de beschikbare testcapaciteit wilde voorbehouden aan gevallen waarin besmetting en herbesmetting een rol konden spelen. En omdat men destijds het aandeel van asymptotische besmettingen lager inschatte dan nu. Verder was het testonderzoek destijds gericht op detecteren en vervolgens isoleren (men had nog geen quarantaine), terwijl men nu wil voorkomen, preventief te werk wil gaan, dus wil detecteren en voorkomen.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
28 december 2021 19:05

Aanvankelijk waren en niet voldoende tests. Er was nog geen inzicht dat men ook zonder klachten positief kon testen. Wij mogen de overheid geen alwetendheid toeschrijven. Doet de overheid iets, mag de overheid dat iets, dan niet meer verbeteren? Mag dat alleen wanneer wij dat begrijpen? Stellen wij ons dan niet boven de deskundigen? Of wilt u de deskundigen blokkeren in het aandragen van verbeteringen?
Stel uw vraag, retorisch een oordeel vellend, toch niet zo onkundig, maar vraag uitleg, voordat u anderen in verwarring brengt met het opmerken van inconsistenties, die kunnen ontstaan door voortschrijdend inzicht. U dient de gezondheid van Nederland niet.

Diana
Diana
3 oktober 2021 15:23

Omdat het dan irritant wordt voor de ongevaccineerde mens om deze actie steeds te herhalen voor gewone, sociale bezigheden. Niet omdat het nou zoveel veiliger is. Ook gevaccineerden raken besmet en verspreiden dan virus en die lopen wel zonder test door je zaak te banjeren.

Aaltje de Jong
Aaltje de Jong
16 oktober 2021 12:13

Dat de regering ons helpt om niet ernstig ziek te ziek te worden daar ben ik dankbaar voor.
Vroeger mocht men ook niet naar school zonder pokkenbriefje.
Ziektes komen niet van God maar van de duivel en moeten met alle middelen bestreden worden.
Polio de wereld uit, tbc de wereld uit, ebola de wereld, pokken de wereld uit en corona de wereld uit.
Dank Heer, dat u knappe mensen heeft gegeven die vaccinaties willen ontwikkelen om ons te beschermen. U wil niet dat de mens lijdt.

Sara
Sara
16 oktober 2021 18:17

Omdat duidelijk gebleken is dat men zonder klachten toch besmet kan zijn met het virus.
Ik heb geen zin om op de andere, meestal onzinnige vragen, een tegenantwoord te geven, maar ik vind het wel héél gemakkelijk om zoveel kritiek te hebben, terwijl de ziekte vreselijk is; het aantal doden is zeer groot tot nog toe, en nu lopen de besmettingen weer steeds verder op, als het zo doorgaat zijn we straks we weer terug bij af. De regering heeft het beste met de mensen voor, dat is duidelijk, al worden ze nóg zo door het slijk gehaald door jou en vele anderen. Het is zo gemákkelijk om kritiek te geven, terwijl je er zelf nauwelijks verstand van hebt. Diverse vragen zijn er met de haren bijgesleept, of ze zijn min of meer herhalingen, en soms gewoon onzinnig, alleen maar om aan het aantal van Luthers 95 stellingen te komen. Verschrikkelijk flauw. Je kunt toch niet tippen aan Luther, al denk je misschien van wel….
Bah, één en al moddergooierij, ik ben er misselijk van. Weet je nóg niet dat de regering heel hard bezig is om het coronaprobleem op te lossen, in plaats van het steeds erger te laten worden? Je gelooft niet in complottheorieën, zijn je eigen woorden, maar waar ben je nu mee bezig? Om een heel grote complottheorie het land in te slingeren. En er zijn altijd dwazen die daarin meegaan, helaas, dat hebben we maar al te vaak gezien.
Probeer eens wat minder hoog van de toren te blazen, dat zou je béter staan.

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!