Een vraag aan u,

3. Hoe kan het dat werkgevers vanwege privacy niet mogen vragen naar een ziekte van een werknemer? En nu mogen ze ineens weten van werknemers of ze wel of niet gevaccineerd zijn?

guest
18 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sigrid
Sigrid
4 oktober 2021 08:21

Een werkgever mag vragen maar je bent niet verplicht te antwoorden en als iedereen zich daaraan houdt zijn we snel klaar.

Lisetthe
Lisetthe
7 oktober 2021 18:39

Ze mogen het niét vragen. Vragen ze het toch? Hoef je geen antwoord te geven. Het valt onder medisch geheim.

Barbara
Barbara
9 oktober 2021 08:37

Vragen naar ziekte en medicatie gebruik mag niet op basis van wetgeving.

Yvonne
Yvonne
3 oktober 2021 14:30

Een werkgever mag het vragen! Dit betekend niet automatisch dat een werknemer die vraag moet beantwoorden! Jij impliceert iets wat niet aan de orde is! Je doet zelf dus mee aan de tweedeling met dit soort onzin vragen!

arjan
arjan
Antwoord aan  Yvonne
5 oktober 2021 09:07

Vragen mag NIET, maar ze doen het WEL. Dit omdat QR een hellend vlak is. HdJ wil overigens de wet aanpassen zodat werkgevers het als voorwaarde kunnen stellen

Di
Di
Antwoord aan  Yvonne
3 oktober 2021 15:25

Er zijn inmiddels al meerdere werkgevers die de app willen gebruiken bij het betreden van de werkvloer. En er zijn zeker ook werkgevers die alleen gevaccineerden “binnen” willen hebben. Dus dan vraag je er niet naar, maar gebruik je de status wel.

Susanne
Susanne
3 oktober 2021 17:54

Officieel mag dat niet maar de propaganda heeft zen werk gedaan. Angst maakt meer kapot dan je lief is.

PIP
PIP
3 oktober 2021 20:25

Doordat wij mensen dit toelaten in ons land

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 09:16

Nee dat mogen ze niet weten, werkgevers kunnen het wel vragen maar werknemers zijn niet verplicht hierop te antwoorden. Ze kunnen dus gewoon zeggen “Dat zijn jouw/Uw zaken niet”.

arjan
arjan
5 oktober 2021 09:12

Overheid stelt werkgevers verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Zo spant overheid werkgevers voor hun vaccinatiekarretje en legt een effectieve vaccinatieplicht op zonder zelf de vaxx te hoeven verplichten. Een echte plicht is namelijk niet mogelijk binnen de nederlandse wetgeving. DAAROM wordt er zo gedraaid en gehuicheld dat QR geen drang is, en dat een hogere vaxxgraad slechts een ‘neveneffect’ is.

joost romijn
joost romijn
7 oktober 2021 09:57

tja noodmaatregelen roepen soms tegengestelde belangen of consequenties op, dit zal tzt wel beter geregeld zijn

Jacob
Jacob
7 oktober 2021 10:25

Een werkgever mag dit niet weten. Ook nu niet.

Bebbel
Bebbel
7 oktober 2021 15:19

Rare vraag, omdat het niet zo is. Een werkgever mag dat niet weten.

J. de Keijzer
J. de Keijzer
7 oktober 2021 15:30

Een werknemer zal altijd vragen naar de ziekte van de werknemer, maar de werknemer hoeft daar geen antwoord op te geven. Het gaat erom wat in deze coronatijd eigenlijk de consequenties zijn van de werkgever richting de werknemer als de werknemer weigert antwoord te geven. Bijvoorbeeld ontslag o.i.d.

Leo
Leo
16 oktober 2021 11:24

Dit klopt niet. Ze mogen het vragen, werknemers hoeven geen antwoord te geven en werkgevers mogen dit niet registreren.

JH van de Mortel
JH van de Mortel
18 oktober 2021 15:00

Als je uitgezonden wordt naar troposphere landen heb je ook vaccins nodig, maar die zijn voor echte categorie A ziekten. In geen geval te vergelijken met deze (mogelijk door mensenhanden) opgevoerde verkoudheid.

Wel vervelend om het te krijgen zachtjes uitgedrukt, maar toen ik 3 jaar terug bronchitis had isoleerde ik ook voor 2 weken om enkele kwetsbare collegas te beschermen.

Titus
Titus
30 oktober 2021 09:37

Een werkgever mag niet vragen of een werknemer ziek is. Hij mag ook niet vragen of iemand COVID heeft. Maar waarom zou hij niet mogen vragen of een werknemer gevaccineerd is? Het is immers aangetoond dat vaccinatie helpt om verspreiding van COVID te voorkomen. Wat is er op tegen om verspreiding van het virus via werkgerelateerde omgeving proberen zoveel mogelijk in de kiem te smoren? Een werkgever wordt geacht te zorgen voor een veilige werkomgeving. Vaccinatie kan daar wezenlijk en aantoonbaar toe bijdragen.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
28 december 2021 19:08

U stelt dat werkgevers door de QR-code mogen weten of zij gevaccineerd zijn of niet. Dat is onjuist. Want men kan de QR-code ook krijgen door testen, zonder gevaccineerd te zijn.

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!