Een vraag aan u,

34. Hoe verstandig is het om te overheid toe te laten zoveel van je te weten als we kijken naar de vermorzelende bureaucratische moloch die de overheid is in bijvoorbeeld de toeslagenaffaire, discriminatie op basis van etniciteit, de eindeloze lijst leugens vanuit de ministers en haar ambtenaren inzake deze affaire tot op heden.

guest
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stephan
Stephan
4 oktober 2021 09:57

Het is niet verstandig maar het gebeurd. De overheid trekt steeds meer taken en verantwoordelijkheid naar zich toe. Ik zie ook niet echt een grote politieke of maatschappelijke beweging die daar op tegen is, we laten het dus gewoonweg gebeuren.

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:08

Nee dat is niet verstandig in de jaren 30 vorige eeuw hield Nederland een volkstelling waarbij o.a. iemands religie werd geregistreerd. Een grote groep mensen vond het niet bezwaarlijk op te geven dat ze tot de Joods-Israƫlitische geloofsgemeenschap behoorden, en we weten allemaal waar dat toe heeft geleid.

Barbara
Barbara
9 oktober 2021 09:20

Het is ongepast, onnodig. Het is grensoverschrijdend en de informatie kan potentieel misbruikt worden in het nadeel van burgers.

JH vd Mortel
JH vd Mortel
26 oktober 2021 14:56

Niet

P. van Wingerden
P. van Wingerden
31 december 2021 22:43

De problemen van de toeslagenaffaire is ontstaan omdat de overheid niet genoeg weet van ons.
Wie de toeslagen kreeg, moest zelf gegevens aandragen. Daardoor konden die aanvragers fouten maken. Werd er een fout gemaakt, dan was er zonder pardon een probleem. Was de overheid verantwoordelijk voor de gebruikte gegevens, dan waren de aanvragers gehoord in hun bezwaar en had de overheid een probleem.

Doordat de overheid de ingevulde gegeven later kon vergelijken met de gegevens waar zij eigenlijk zalf van uit hadden moeten gaan, kwamen de fouten van de aanvragers openbaar.

Dus laat de overheid de gegevens maar gebruiken, die zij hebben. Tegen misbruik kan altijd bezwaar worden gemaakt. De overheid heeft een grotere verantwoordelijkheid dan een eenvoudige burger. Gun de overheid dan ook meer mogelijkheden ter behartiging van de verantwoordelijkheid van de overheid.

Is er een vermoeden gebaseerd op etniciteit, dan moet dat ontzenuwd worden met informatie die de overheid reeds heeft. Die ontzenuwing kan men dan loslaten op de hele populatie, waarin de etniciteit geen voorwaarde meer is.

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!