Een vraag aan u,

4. Waarom worden horecaondernemers gedwongen om een scheiding in de maatschappij aan te brengen die ze niet willen?

guest
26 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
PIP
PIP
3 oktober 2021 20:28

Ze kunnen zich afvragen of ze deze app. Willen handhaven of niet. Ofwel zich laten zich tegen hun geweten in gebruiken Door een overheid. Ze hoeven dit niet te dien en vooral niksxte zeggen en alle klanten gewoon verwelkomen in hun zaak. Hou het stil en de politie en handhavers buiten

Pseudo Niem
Pseudo Niem
Antwoord aan  PIP
18 oktober 2021 20:06

Dat is hakken aan de wortel van de samenleving.

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 09:58

Het is disproportioneel om te dreigen personeel te arresteren want die zijn maar in loondienst en hebben verder niets in te brengen.

Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Admin
Pseudo Niem
Pseudo Niem
Antwoord aan  nayyi
18 oktober 2021 20:08

Er wordt niet gedreigd om personeel te arresteren. Bovendien als personeelslid heb je het recht te weigeren de wet te overtreden.

Leo
Leo
Antwoord aan  nayyi
16 oktober 2021 11:28

Je kunt niet om dit enkele feit worden gearresteerd. De eigenaar van een restaurant krijgt bij niet handhaven een boete en na waarschuwingen wordt het restaurant gesloten.

Susanne
Susanne
3 oktober 2021 17:56

Niet uit te leggen. Leuke dingen onthouden om prikbereidheid te verhogen?

Pseudo Niem
Pseudo Niem
Antwoord aan  Susanne
18 oktober 2021 20:04

Prima toch? Prikken is de enige weg uit dit moeras.

Ina
Ina
4 oktober 2021 06:56

Om de druk op niet gevaccineerde mensen op te voeren. Het kan zo afgelopen zijn, als niemand er aan mee doet. Als gevaccineerde en ongevaccineerde mensen zij aan zij staan omdat we deze maatschappij niet willen. Maar het gemak waarmee ook bv. de culturele sector buigt, en de mensen die vooraan staan om hun groene vinkje te tonen, en niet begrijpen dat ze hiermee per saldo hun vrijheid inleveren, doet het ergste vrezen.

Pseudo Niem
Pseudo Niem
Antwoord aan  Ina
18 oktober 2021 20:03

Ik wil dit wel. Ik kom regelmatig in contact met zeer kwetsbare mensen en de niet gevaccineerden zorgen er voor dat ik mij nodeloos geremd moet voelen.

Sigrid
Sigrid
4 oktober 2021 08:19

Om de druk van twee kanten op te voeren en om nog meer middenstand failliet te laten gaan want ook dat wordt benoemd in het boek van die enge Duitser Claus Schwab

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 09:18

Het gros van de horecaondernemers controleert alleen omdat ze anders aanlopen tegen torenhoge boetes of sluiting van hun zaak , maar ze doen het niet omdat ze erachter staan.

Pseudo Niem
Pseudo Niem
Antwoord aan  nayyi
18 oktober 2021 20:10

Ze moeten wel meer regels handhaven waar ze niet achter staan. Dat is echter niet relevant in een samenleving.

arjan
arjan
5 oktober 2021 09:18

De overheid spant de Horeca voor hun vaccinatiekarretje. De QRcode is een regelknop waarmee overheid een effectieve vaccinatieplicht op kan leggen zonder de vaxx te hoeven verplichten.

Een echte plicht is namelijk niet mogelijk binnen de nederlandse wetgeving. DAAROM wordt er zo gedraaid en gehuicheld dat QR geen dwang is, en dat een hogere vaxxgraad slechts een ‘neveneffect’ zou zijn. Allemaal BULLSHIT. De wet wordt omzeild door het woordenboek te herschrijven.

Leo
Leo
Antwoord aan  arjan
16 oktober 2021 11:30

Hoe zo? Horeca bezoek is NOODZAAK?
Geneuzel!

joost romijn
joost romijn
7 oktober 2021 09:58

om het opleven van het virus zo veel als doenlijk tegen te gaan

Jacob
Jacob
7 oktober 2021 10:27

Horecaondernemers worden hier niet toe gedwongen, ze mogen iedereen toelaten. Voorwaarde is wel dat het waarschijnlijk is dat je niet besmettelijk bent: of door vaccinatie of door een test of door een hersteld te zijn.

Leo
Leo
16 oktober 2021 11:27

Hoezo scheiding in de maatschappij? Je kunt kiezen of je naar de horeca wil of niet. Verder kan je kiezen hoe je aan een QR code wilt komen (vaccinatie, corona gehad of testen).

David
David
16 oktober 2021 16:39

Hoe kan het dat de linkse politiek die pro diversiteit is deze tweedeling en uitsluiting steunt???

Pseudo Niem
Pseudo Niem
18 oktober 2021 20:01

De scheiding wordt aangebracht door mensen die onverstandig gebruik maken van de vrijheid om zich niet in te laten enten. Overigens kan men na een bewezen doorgemaakte coronainfectie of een negatieve test alsnog een groen vonkje krijgen.

Rob
Rob
29 oktober 2021 20:31

Dat doen ze zelf, het zou stoppen als zij er massaal mee stoppen. Maar iedereen laat zich regeren door angst en zijn gevoelig voor de harde woorden van regeringsleiders en burgermeesters

Titus
Titus
30 oktober 2021 09:40

Horecaondernemers worden niet gedwongen om een 2 deling te maken. Die vraag is tendentieus. Alle maatregelen gelden naar, voor en jegens iedere Nederlander in dezelfde mate. De horeca is net als het OV een plek waar veel mensen dicht op elkaar in een binnenruimte zitten en met een vergrote kans om elkaar te besmetten. Die maatregelen zijn derhalve voor Horeca en achtige getroffen. Zoals ook in het OV strengere eisen golden/gelden dan elders. Wat is daar moeilijk aan te begrijpen?

P. van Wingerden
P. van Wingerden
28 december 2021 19:14

Horecaondernemers zijn vrij om hun voorziening te sluiten. De controle van de QR-code is gekomen om hen de mogelijkheid te bieden, sommigen te ontvangen. Onder sommigen moet dan verstaan worden: De mensen die geen of minder risico vormen voor de volksgezondheid. Wie niet is besmet, die is geen risico voor de volksgezondheid. Wie een QR-code bezit, die laat zien dat hij zijn best heeft gedaan om duidelijk te maken dat hij een verminderd risico is voor de volksgezondheid.
De regering heeft het overblijvende risico verantwoord geacht. Dat daardoor een tweedeling ontstaat, zien wij ook in de gelijkenis van de Koninklijke bruiloft, waar de mens zonder bruiloftskleed werd buitengeworpen.

Pietje Puk
Pietje Puk
Antwoord aan  P. van Wingerden
7 januari 2022 10:24

Wat een jammerlijk antwoord. Grondwettelijk mag iedereen over de integriteit beschikken van zijn eigen lichaam. Behalve als we te maken hebben met een ziekte A status?
Is Corona een A status ziekte?

Yvonne
Yvonne
3 oktober 2021 14:33

En weer doe je zelf mee aan de tweedeling! De horeca heeft zelf lopen schreeuwen om bijvoorbeeld mensen te testen omdat ze weer volledig open wilden. En nu zou het ineens zorgen voor gedwongen scheiding? Het is van belang voor die ondernemers zelf dat zij ook open kunnen blijven, en dat er dus niet weer opnieuw maatregelen genomen zouden moeten worden omdat er teveel mensen tegelijk in het ziekenhuis terecht komen. Er zijn nog steeds 1.500.000 mensen niet gevaccineerd. 1 op 150 > ziekenhuisopnam

PIP
PIP
Antwoord aan  Yvonne
3 oktober 2021 20:31

Ja en so what! Laat het zo. Die 1.5 miljoen wonen zijn misschien wel gezonde mensen met heel veel weerstand en hebben het niet nodig en zijn ook vooral niet bang het te krijgen

Di
Di
Antwoord aan  Yvonne
3 oktober 2021 15:28

Ook hierbij worden de ondernemers zeker wel gedwongen deze maatregel te gebruiken. Want boete als ze het niet gebruiken. Dat is ook een vorm van verplichten. Veel horeca ondernemers geven aan dit niet te willen. Nu de cijfers laag zijn, zou je echt moeten versoepelen. Niet een verkapte versoepeling onder het mom van controle.

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!