Een vraag aan u,

40. Is er een risico dat rijksambtenaren op eigen initiatief zwarte lijsten gaan aanleggen zonder wettelijke basis(net als bij kinderopvangtoeslagenschandaal) en dat personen uitgesloten worden van de maatschappij? Gaat de app ooit nog verdwijnen?

guest
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:13

Als ze iets willen bereiken is de weg der geleidelijkheid (zoals omschreven) de meest logische en minst opvallende en ook de weg die de minste tegenstand oproept. De overheid laat mensen demonstreren, trekt dan een maatregel weer in (hoera we hebben gewonnen van de staat) en introduceert even later een andere maatregel die net zo erg is.

Eugene
Eugene
9 oktober 2021 11:47

Hypothetisch is alles mogelijk.

Aaltje de Jong
Aaltje de Jong
17 oktober 2021 14:22

Waar komt al die achterdocht vandaan? Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Dat heb ik van jongs af geleerd. Vertrouw uw overheid en denk niet alles beter te weten. We leven in een van de beste landen ter wereld.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
31 december 2021 23:29

Heeft u nooit vooroordelen gehad, dan kunt u goed voorspellen! Ofwel: Zijn uw gedachten altijd uitgekomen? Zijn uw gedachten altijd goed?
De mens die deze vragen met ja kan beantwoorden, die is geschikt als rijksambtenaar.
Zitten er mensen die u kunt verbeteren, waarom solliciteert u dan niet naar een baan als collega, daar?

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!