Een vraag aan u,

45. Als je het wel doet op basis van angst, is dat een goede raadgever? Als je argument is: We moeten de overheid gehoorzamen. Wat is dan voor jezelf de grens om dat niet meer te doen?

guest
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leo Bakker
Leo Bakker
17 oktober 2021 19:48

Angst is zo wie zo een slechte raadgever. En de overheid gehoorzamen zonder zelf na te denken is heel gevaarlijk. Mijn algemene regel is: als de overheid verbiedt wat God gebiedt. En als de overheid gebiedt wat God verbiedt, dan is dat de grens om haar niet te gehoorzamen.

PIP
PIP
3 oktober 2021 19:19

Nee

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:20

Het spreekwoord luidt: “Angst is een slechte raadgever” (niet altijd maar meestal wel).

Jacob
Jacob
7 oktober 2021 10:32

Angst is nooit een goed raadgever, al zie ik in de vragen hierboven ook een heleboel angst terugkeren. Het werkt natuurlijk twee kanten op.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
1 januari 2022 00:00

De psalmen zeggen: Ik kom in angst tot U [God] gevloden. Dan is angst nuttig.
Angst zorgt ervoor dat wij gevaarlijke situaties mijden.
Het is dus nog alleen de vraag of de angst terecht is.
De angst voor het virus kan leiden tot het gebruik van het preventieve middel: het vaccin. En dat kan ons leiden naar Het eerste preventieve Middel, De Borg, Jezus Christus. Zie mijn boek: “Vaccineer vanuit bijbels perspectief – God werkt preventief en doe wat we God zien doen (Joh. 5:9) dus vaccineer met Zijn Middel – “, zie ook mijn blog: https://pvw.auteursblog.nl
Op het kaft gaat het ook over genoemde angst.

Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door P. van Wingerden

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!