Een vraag aan u,

50. Waarom zo weinig relativering bij de NPO en commerciële media van het aantal coronadoden afgezet tegen het aantal inwoners van een land?(Griepseizoen Nederland 2018/2019: 9444 doden, 0,0549% van de toenmalige bevolking van 17,18 miljoen. Dit percentage afgezet op de bevolking van China(1,44 miljard) zijn 791.246 doden)). Waarom niet?

guest
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jacob
Jacob
7 oktober 2021 10:33

Omdat die 9.444 doden er waren zonder maatregelen en de doden nu met maatregelen.

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:24

Zoals ik al zei ik heb zelf een berekening gemaakt; De bible-belt uitgezonderd is iedereen nu zo ongeveer ofwel gevaccineerd of genezen van corona de wekelijkse besmettingscijfers slaan nergens op want als je alles bij elkaar telt KAN er bijna niemand meer besmet worden omdat iedereen nu (bewust of onbewust) al COVID-19 heeft doorgemaakt of volledig is gevaccineerd.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
Antwoord aan  nayyi
1 januari 2022 00:32

Dit klopt niet, want we zijn onlangs pas de drie miljoen positieve testen gepasseerd sinds maart 2020!
En daarbij komt dat mensen ook meerdere keren positief kunnen testen, omdat ze opnieuw met het virus besmet worden, door een afnemende weerstand tegen het virus. Vergelijkbare afname zien we bij vaccineren.

Shanti
Shanti
4 oktober 2021 11:30

Zoek maar eens uit bij wie de media in ons land, maar ook in de VS, in handen is/zijn.

Barbara
Barbara
9 oktober 2021 09:37

Als de Corona cijfers ( sterfte, IC opname, Pos per testen en Pos antilichamen en Pos T cel immuniteit) overzichtelijk werden weergegeven en in relatie tot de inwoners per land. En in verhouding tot andere aandoeningen zouden de beeldbuis kijkers niet meer bang zijn. Angst wordt gevoed om de mensen te bewegen accoord te gaan met maatregelen die in strijd zijn met de grondwet.

Maria
Maria
20 oktober 2021 09:31

In China komt het griepvirus sporadisch voor. Zij hebben dan ook extreem weinig covid doden in vergelijking tot andere landen omdat ze geen griep-doden op de covid lijst kunnen plaatsen.
In Nederland waren er volgens het rivm zogenaamd geen griepdoden in 2019/2020. Wie dat gelooft mag mij uitleggen waar dat virus verbleef na 100 jaren, of denkt men nu echt dat een griepvirus niet door een mondmasker kan en een coronavirus wel. Flauwekul dus.
Het griepvirus schijnt dit jaar terug te keren in zware vorm (glazen bol?) en dat terwijl dit in het zuidelijke halfrond juist niet het geval was (zij lopen een halfjaar voor op ons) Ach, het zal zeker passen in het totale machtsspel-plaatje.
Men overlijdt niet direct aan de griep of aan covid maar indirect, het bekende of onbekende lijden icm leeftijd en weerstand zijn de hoofdoorzaken. Bij teweinig weerstand kan ook een simpel verkoudheidsvirus of ziekenhuisvirus al voldoende zijn.
Ik vraag me af waarom men in het geval covid blijft doortellen en de griep aantallen per seizoen weergeeft. Zouden we dit namelijk ook bij de griep doen dan hadden wij honderd miljoen plus besmettingen en 500.000 plus overlijdens in Nederland en was men ook doodsbang voor de griep geworden.
Met gewoon nadenken of iets uitzoeken kom je een eind, maar velen zijn te lui of te gemakzuchtig geworden en kiezen de weg van de minste weerstand. Geloven doe je in God etc., bij een overheids gebeuren moet je daarentegen heel alert zijn.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
Antwoord aan  Maria
1 januari 2022 00:42

In 2019/2020 was er nog geen COVID in Nederland
Doortellen heeft als voordeel dat de jaargrens geen vertekening kan geven. In een cumulatieve grafiek kan men het verschil bepalen tussen twee tijdstippen. Een goed beeld van het succes van vaccineren zou duidelijk kunnen worden door aantallen per golf te bepalen. Hoe moeilijk het dan ook is om de grens van een golf te definiëren.
Het totaal kan eenvoudig gedeeld worden door het aantal jaren. Dat zit je niet ver mis. Schade wordt op die manier gecompenseerd door verbeterde aanpak in de tijd. Op die manier worden we niet te snel optimistisch.. Het virus moet voldoende onderdrukt zijn om daarna in een veilige periode te kunnen vaststellen dat maatregelen verantwoord achter wegen kunnen worden gelaten.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
1 januari 2022 00:44

De regering heeft zich al doel gesteld: de gemiddelde leeftijd zo hoog mogelijk te doen worden. Daarin past geen roekeloosheid door naar kleine getallen te kijken. Andere voorbeelden met vergelijkbaar kleine getallen worden immers ook onder handen genomen.

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!