Een vraag aan u,

51. Privacy: De belastingdienst voldoet al 3 jaar niet aan de AVG. Ze geven aan tot 2024 nodig te hebben om hieraan te voldoen. Dat is blijkbaar de staat van de overheid en privacyregels. Hoe kunnen we de staat vertrouwen met deze app vanuit het licht van de privacy?

guest
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:25

Klopt, aantallen zegge niet veel, hoe groot is de bevolking in India? En de VS? Waarschijnlijk is het de bedoeling dat mensen bang worden, dan zijn ze makkelijker een bepaalde richting op te sturen.

Dolores
Dolores
4 oktober 2021 08:02

Ja, alleen dat, angst, dat is de bedoeling.hoe angstiger men is, hoe beter aan te sturen.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
1 januari 2022 00:52

De wijze waarop het systeem werkt is voldoende bewijs dat vertrouwen wekt.
De app wordt aangemaakt met gebruik van het BSN nummer, waarna de overheid niet weet wie die app heeft aangemaakt, want de overheid kan bij e.v.t. positief testen na het aanmaken van de app, deze app niet tijdelijk ongeldig maken. Dit zou voor de veiligheid eigenlijk wel nodig zijn! Maar de privacy heeft het geblokkeerd.
Als je de QR-code op papier hebt gekregen, kan de overheid niets met de app. Dus als u de app niet vertrouwt, kunt u ook een papieren versie aanmaken.

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!