Een vraag aan u,

52. 0.9% van de overledenen aan Corona in Nederland is onder de 50 jaar. (CBS) Is het dan eerlijk om angst te zaaien onder de jongeren dat ook jongeren eraan kunnen overlijden? Begrijp me goed, dit doet niets af van de slachtoffers die zijn gevallen(ook in onze kennissenkring), de druk op de ziekenhuizen enzovoorts, maar het zijn toch wel reƫle vragen?

guest
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jacob
Jacob
7 oktober 2021 10:35

Niet alleen overlijden is een risico, er zijn ook ernstige lange termijn effecten van corona.

Eugene
Eugene
9 oktober 2021 11:55

Als deze jongeren niemand verder zouden besmetten heb je helemaal gelijk.

PIP
PIP
3 oktober 2021 19:28

PANIEK ZAAIEN IS NOOIT EEN GOEIE GRAADMETER. ZOEK NAAR OPLOSSINGEN

Stephan
Stephan
4 oktober 2021 10:09

De gemiddelde leeftijd van een coronadode ligt ver in de 80, volgens mij zelfs nog boven de gemiddelde levensverwachting in Nederland. Volgens de Jonge: “Wie niet gevaccineerd is, loopt de levensgrote kans om ziek te worden.” Maar wat is ziek worden in dit geval als je gezond en onder de 50 jaar bent? Een verkoudheid? Een week een griepje? Ziekenhuis opname nodig om te herstellen? En in welke verhouding gebeurd dit bij ‘ziek worden’? Die cijfers zijn totaal onduidelijk.

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:26

Iedereen kan (op elke leeftijd) ergens aan overlijden, is het niet aan COVID-19 dan wel aan hart- en vaatziekten, diabetes, in het verkeer of (tegenwoordig) in een schiet- of steekpartij (als onschuldig slachtoffer). Doodgaan hoort bij het leven en de dood moet toch een oorzaak hebben.

Sjaan
Sjaan
4 oktober 2021 11:27

Natuurlijk is dat niet eerlijk. En niet ethisch. En niet gezond, want kinderen en jongeren die bang (gemaakt) zijn, hebben daar mentaal en fysiek last van. Maar van mensen die niet bang zijn.. daar heeft de overheid dan weer meer van te vrezen, want die willen geen prik

Erik
Erik
4 oktober 2021 22:12

Het is zondermeer immoreel. Maatregelen uitsluitend op vrijwillige basis.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
1 januari 2022 00:59

Juist ook de slachtoffers die zijn gevallen, onder de 50 jaar, wil de regering voorkomen. Je zult het maar zijn! Als je het bent, wordt anders het recht op bescherming ontnomen. En iedereen heeft recht op bescherming.

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!