Een vraag aan u,

56. Is er ooit iets aan de ouderen in de verzorgingstehuizen gevraagd wat zij ervan vinden als ze voor hun eigen belang (zonder hun toestemming) maandenlang opgesloten worden?

guest
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lotte
Lotte
3 oktober 2021 14:43

Dit was een ontzettend belangrijke vraag. Precies de vraag die ik mijn vader, geboren in 1945, vorig jaar stelde. Pap, wil je dat ik afstand van je hou? Nee was zijn antwoord. Liever een knuffel van jou met een kans op Corona dan geen lichamelijk contact meer. Prachtige pap, ik hoop dat we nog lang van elkaar mogen genieten. En de dag komt, dat weten we. Maar laten we tot die tijd veel blijven knuffelen, kletsen en lachen.

PIP
PIP
3 oktober 2021 19:35

Ik denken het niet en zeker de demente ouderen zoude er niets van begrijpen

Dolores
Dolores
4 oktober 2021 08:09

Gemiddeld is het verblijf ineen verzorgingstehuis een half jaar. Dan overlijden de meesten. De reden dat je daarheen gaat is verzorging en 24/7 hulp in de buurt. Mensen dan alle sociale contacten afnemen,ongevraagd,is puur mishandeling. Kwellen tot het einde opgelegd vanuit de regering. Walgelijk is het.

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:29

Nee, want de ‘lastige’ oudjes leg je gewoon regels op zonder te vragen, dat is toch veel makkelijker. Hierbij vergeten ze dat, voor zover niet wilsonbekwaam door bv Alzheimer of Dementie ook ouderen zelfbeschikkingsrecht hebben.

Rikkie
Rikkie
16 oktober 2021 18:58

Nee, niets gevraagd en ook niet aan hun dierbaren. Als familie stond je aan een dichte deur, van het ene op het andere moment. Als of je dierbare een misdadiger was en accuut opgesloten werd. Voor de ouderen onbegrijpelijk, niet uit te leggen

P. van Wingerden
P. van Wingerden
1 januari 2022 01:17

Week de vraag niet los van de context. Dat kweekt onbegrip maar geen les. De lessen in de reacties zouden breder gedeeld moeten worden.

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!