Een vraag aan u,

57. Hoe effectief zijn de maatregelen van het afgelopen jaar geweest?(Mondkapje en avondklok). Welke wetenschappelijke basis?

guest
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dolfijn
Dolfijn
2 oktober 2021 21:02

0,0%

Erik
Erik
4 oktober 2021 22:08

Er is geen enkele wetenschappelijke basis voor maatregelen. Daarnaast zijn ze moreel verwerpelijk, zelfs als wordt aangetoond dat ze wel werken.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
Antwoord aan  Erik
1 januari 2022 01:18

U blijkt een vooroordeel te hebben.

Hans
Hans
5 oktober 2021 09:11

Het voorkomen van besmettingen (als dat al gebeurt door bijv een avondklok) zorgt er alleen voor dat de pandemie langer duurt (iedereen moet weerstand opbouwen). Tijdens de eerste piek was dat goed, want anders waren de ziekenhuizen misschien wel overstroomd (flatten the curve), na die eerst piek werkt elke maatregel averechts en heeft veel nevenschade.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
Antwoord aan  Hans
1 januari 2022 01:20

Ook in de volgende golven lagen de ziekenhuizen vol, omdat men niet opnieuw alle planbare zorg wilde afzeggen en daarmee een nog groter stuwmeer van inhaalzorg creëert.

Edze
Edze
19 oktober 2021 09:57

Er is geen wetenschappelijke basis. Het is allemaal één groot gedragsexperiment. Een normaal denkend mens zou hier niet aan meewerken. Het feit dat wel veel mensen hieraan meewerken, zoals politici en politie, is dan weer het resultaat van een gedragsexperiment op een hoger niveau. Dat kan twee dingen betekenen: Ze krijgen hier heel veel voor betaald, óf hen is het walhalla beloofd in een volgend leven.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
Antwoord aan  Edze
1 januari 2022 01:21

De doelstelling, genoemd in mijn reactie aan Hans, is gehaald. Een prestatie van de wetenschap, die is gebruikt.

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!