Een vraag aan u,

69. Hoe beoordeel je het feit dat diverse mensen die een wetenschappelijk onderzoek citeren dat mondkapjes in de praktijk niet werken van sociale media verbannen worden?

guest
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
PIP
PIP
3 oktober 2021 19:44

Omdat de mond snoeren toch een mooie oplossing is zo. Ongetwijfeld waanzin. Sinds wanneer zou een mondkap waarbij je je eigen shirt inadem beter zijn dan frisse lucht

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:38

Dat noem ik gewoon keihard censuur. (Zoek het gedicht recht op vrije meningsuiting van Jan Boerstoel maar eens op).

P. van Wingerden
P. van Wingerden
1 januari 2022 13:39

Omdat vaak niet het volledige wetenschappelijk onderzoek wordt vermeld. Het is dan uit zin verband getrokken, waardoor het desinformatie kan worden.
Dit kan de “gecensureerde” voorkomen door de link naar het onderzoek te vermelden in plaats van het citaat. Verwijzen naar de alinea, met misschien ook nog de regelnummers daarin, wordt nooit gecensureerd.

Daarbij komt dat onderzoekers ook fouten kunnen maken en verkeerde conclusies kunnen trekken. Want onderzoek wordt nogal eens bestreden door ander onderzoek. Je moet dus op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in het onderzoek, om een goed oordeel te kunnen vellen.

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!