Een vraag aan u,

7. Hoe is het mogelijk dat deze situatie ontstaan is? Is dat een vorm van apartheid?

guest
14 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dolfijn
Dolfijn
2 oktober 2021 19:09

Omdat mensen te makkelijk hun vrijheid weggeven en niet nadenken over de consequenties. Niet beseffend wst tijdelijk in overheidstermen betekent.
Jazeker! Alleen ontkennen de voorstanders dit, omdat ze niet geconfronteerd willen worden met hun nare handelen hierover. Daarom stoppen ze als struisvogel hun kop in het zand.
Totdat het straks als het sociaal kredietsysteem doorgevoerd te laat is. Dan huilen ze dat ze hier vrijwillig aan hebben meegewerkt. Vanuit domheid en arrogantie gedreven.

Susanne
Susanne
3 oktober 2021 18:01

Ja door allereerst een collectieve angst aan te jagen en daarna als redder en oplosser aan de gang te gaan. 1 ding helpt en dat wist men al in april 2020😇

PIP
PIP
3 oktober 2021 20:37

Ja zie vorige vraag

Dolores
Dolores
4 oktober 2021 08:33

Ja dat is apartheid: verschillende ingangen. Ook geaccepteerd bij de moskee bijvoorbeeld. Daar op sekse ,want religie, hier seculier want medischxus dat zie je anders niet en het moet wel zichtbaar zijn voor iedereen.

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 09:23

Zeker wel net als tijdens de segregatie in de VS dat mensen van kleur achterin de bus moesten zitten en niet in bepaalde winkels of diners mochten komen.

Erik
Erik
4 oktober 2021 21:39

Door een machtsgreep van mensen vermomd als ‘wetenschappers’. Het OMT profiteert van de corona-‘crisis’. Zo krijgt Gommers roem met media-optredens en winnen Marion Koopmans en Jaap van Dissel prestigieuze prijzen, met hun paniekzaaierij. Probleem is dat het OMT te veel invloed heeft, en er niet wordt geluisterd naar mensen die een andere visie hebben. Ander probleem is dat er te weinig oog is voor belangenverstrengeling en het feit dat het voltallige OMT baat heeft bij deze situatie.

Frits
Frits
5 oktober 2021 08:25

We waren niet wakker genoeg en hielden niet voor mogelijk dat er zoveel mensen in een zo’n grote leugen zou geloven. Is dit een vorm van apartheid? jazeker

An
An
5 oktober 2021 13:09

Is dit een vraag? In de vorm van een opmerking? Denk je dat je met zo’n vraag mensen dichterbij elkaar kan brengen?

joost romijn
joost romijn
7 oktober 2021 10:03

een pandemie een vorm van apartheid? het treft de hele wereld, dan is die apartheid toch wel en contradictio in terminis

Barbara
Barbara
9 oktober 2021 08:42

Mensen die passen om aan een geneesmiddelen experiment mee te doen wordt de toegang tot maatschappelijke instellingen ontzegd, ja dat is een vorm van apartheid die niet past binnen een democratie.

Arjan
Arjan
9 oktober 2021 12:07

Door een irrationele dreiging te creeeren is het gelukt om de hoofden te insemineren met de WAAN dat deze idioterie ‘noodzakelijk’ is.

De perceptie van ‘noodzaak’ bepaalt het verschil tussen wel of geen discriminatie.

OMT bepaalt (niet-transparant) wat ‘noodzakelijk’ is.

Rechters zijn inhoudelijk niet deskundig en blijven dus weg van de inhoud.

Er rest dus GEEN ENKELE mogelijkheid om de OMT oordelen aan te vechten.

We zijn dus OVERGELEVERD aan de experts.

JH vd Mortel
JH vd Mortel
26 oktober 2021 14:25

De totale onwenselijkheid van deze situatie staat makkelijk op zich zelf, enige vergelijk met extreme historische is niet nodig en vaak nogal ongepast.

Rob
Rob
29 oktober 2021 20:36

Nee, het is de arrogantie van een tirannieke regering, gestuurd door het WEF om wereldwijd een agenda er doorheen te drukken. Dit gebeurd omdat wij niet met elkaar opstaan hiertegen en alles laten gebeuren en veel te naïef zijn.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
28 december 2021 20:05

In de lock down was niets mogelijk. Maakt men iets mogelijk, dan blijkt kritiek mogelijk in termen van apartheid. Een apartheid, die in Gods hand ligt: Gezond of ziek!
Mogen wij God daarin bekritiseren, als God de overheid consequenties laat uitvoeren?
Ik mis in de discussie hier: Het streven van de overheid, te weten: de volksgezondheid herstellen.
Er wordt niemand tekort gedaan. Wie zijn tekort ervaart in het ziekzijn, die wordt geholpen bij het genezen.
Of wilt u, als gezonde, ruilen met de ernstig zieken?

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!