Een vraag aan u,

75. Valt je het ook op dat het venijn zit in de twijfel die bij jezelf ontstaat over de aanpak omdat het enerzijds legitiem is dat men een epidemie wil bestrijden?

guest
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:43

Ja, je vraagt je toch af wat en hoe.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
1 januari 2022 20:53

Niemand wil getroffen worden door de epidemie. Iedereen probeert er aan te ontkomen, zodra hij besef heeft van het persoonlijk gevaar. De wijze van het ontkomen wordt het meest objectief bekeken door bestuurders, die naar het saldo kijken, dat hoort bij de wijze van bestrijden. Dat is een overheid eigen.

Die kennis heeft een particulier niet. Ieder mens komt persoonlijk te staan voor de persoonlijke aanpak, als het gevaar serieus wordt genomen. En Amos 9:10 waarschuwt mensen om het gevaar serieus te nemen. Maar ook die waarschuwing van Amos, werkt niet, wanneer men het gevaar niet ziet, ook al wordt er verteld dat er gevaar is. Het bestaan van het gevaar wordt soms zelfs letterlijk ontkend. Minister de Jonge noemt dat een gevaar voor de volksgezondheid. En dat is terecht geconstateerd. Want als u gevaar loopt en u ziet het niet, dan kan dat gevaar u wel treffen, met een grotere kans van treffen. En als het inderdaad treft, dan is dat niet goed voor de volksgezondheid.

Het venijn zit dus niet alleen in de twijfel over de aanpak, maar ook in het al of niet zien van het gevaar.

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!