Een vraag aan u,

76. Met name omdat de ziekenhuis capaciteit zo beperkt is in Nederland door de bezuinigingen van de afgelopen 10 jaar. Zou dit misbruikt kunnen worden?

guest
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:44

Zeker wel en ik denk dat dat ook gebeurd.

Erik
Erik
20 oktober 2021 19:46

Zeker wel. Waarom word er geld uitgegeven om boa’s op te leiden om de regels na te leven, en niet om eventuele capaciteit in de ziekenhuizen te vergroten

P. van Wingerden
P. van Wingerden
Antwoord aan  Erik
1 januari 2022 20:55

Omdat voorkomen beter is dan genezen!

P. van Wingerden
P. van Wingerden
1 januari 2022 21:03

Misbruik kan worden gesuggereerd. Maar uitzonderlijke situaties kunnen niet het normaal gaan bepalen. Er moeten dan plannen worden gemaakt om op uitzonderlijke situaties in te kunnen spelen.

Het blijkt dat de capaciteit wel volledig is gebruikt, maar er is geen tekort geweest, doordat er uitstel mogelijk was, maar die uitstel kan niet blijvend uitgesteld worden. Op die wijze wordt wel het gemiddelde beïnvloed.

Een gemiddelde stijging zal zeker het beleid beïnvloeden om tot uitbreiding te komen. Normaal zullen er ook golven zijn geweest. En daar kon men mee omgaan. Nu neemt alleen de hoogte van de golf toe. Maar er kan een situatie komen dat de golf niet meer gemiddeld kan worden binnen de beschikbare capaciteit. De tijd zal het leren.

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!