Een vraag aan u,

80. Waarom is er zo weinig nieuws en onderzoek over het aantal bijwerkingen bij het vaccin(772K+)? Voorbeelden in mijn eigen kennissenkring: 1). dode, gezonde vijftiger, 2 dagen na vaccinatie. 2). Jongedame die niet meer ongesteld wordt. 3). Jongedame die wekenlang met pijn op de borst op bed ligt na vaccinatie. 4). Vrouw in de vijftig die opnieuw opgesteld wordt. 5). Man in de vijftig krijgt hartslagen van 230.

guest
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lotte
Lotte
3 oktober 2021 15:18

Er mag geen ruimte komen voor twijfel of weerstand. Dit komt de bereidheid niet ten goede. Waarom op deze schaal gevaccineerd wordt en de graad nog niet voldoende is vraag ik me oprecht af.

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:46

Ik weet niet welk vaccin dit betreft kan er niets zinnigs over zeggen, maar als je bericht geeft over veel bijwerkingen zullen waarschijnlijk minder mensen zich laten vaccineren.

Kennet
Kennet
4 oktober 2021 19:44

772k duh

Maarten Vroegindeweij
Maarten Vroegindeweij
Antwoord aan  Kennet
4 oktober 2021 21:12

Kan even niet reproduceren hoe ik op 772K kom. Als ik nu op Lareb kijk zit ik 147K. Heb de vraag aangepast, dank! https://www.lareb.nl/coronameldingen

Agnes
Agnes
Antwoord aan  Admin
7 oktober 2021 16:56

Mijn vraag daarbij is wel: hebben mensen meer melding gemaakt van hun bijwerking? omdat het een nieuw vaccin is? omdat men een brief na vaccinatie kreeg met het mailadres van Lareb om alle bijwerkingen te melden? Overigens ben ik zeer blij dat men alle bijwerkingen meld, meer kans op onderzoek naar het verbeteren van het vaccin om de bijwerkingen te voorkomen.

Erik
Erik
4 oktober 2021 21:59

Omdat het aantal bijwerkingen heel laag is. Van het grote aantal zijn de meeste bijwerkingen klein. Alles heeft bijwerkingen. Er is (nog) niets noemenswaardigs aan de hand. Bijbewerkingen worden opgeblazen op social media door hobby-artsen die amper hun eigen naam kunnen schrijven. Het zou over de morele aspecten van de corona-maatregelen moeten gaan..

Maarten Vroegindeweij
Maarten Vroegindeweij
Antwoord aan  Erik
5 oktober 2021 21:57

Ik vind het lastig om te zeggen laag/hoog. 745K op 21 miljoen+ vaccins lijkt me wel veel. Dan te bedenken dat niet alle bijwerkingen gemeld worden. 3 voorbeelden uit mijn eigen kenissenkring(met relatief lage vaccinatiegraad t.o.v. landelijke gemiddeld)
1) Jongedame die al 3 maanden niet meer ongesteld is.
2) Familielid die hartslagen krijgt tijdens hardlopen van 230.
3) Dochter van zakenrelatie(14 jaar) die 1.5 week lang met zeer veel pijn en slapeloze nachten op bed ligt.

Maarten Vroegindeweij
Maarten Vroegindeweij
Antwoord aan  Maarten Vroegindeweij
5 oktober 2021 22:14

Is dat vergelijkbaar met andere vaccinaties vraag ik me dan af?

Agnes
Agnes
Antwoord aan  Maarten Vroegindeweij
7 oktober 2021 16:52

Al deze bijwerkingen die u noemt zijn ook restverschijnselen na een Covid-19 infectie, met helaas procentueel veel grotere kans op deze verschijnselen.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
Antwoord aan  Agnes
3 januari 2022 22:37

Dit getuigt van kennis.

Barbara
Barbara
9 oktober 2021 11:12

http://www.Lareb.nl/coronameldingen
http://www.bpoc2020.nl/dossier-vaccinatie
Vaers, vaccine advertentie event reporting system

Paula
Paula
17 oktober 2021 18:05

Ik weet op geen enkele vraag een redelijk antwoord. Mijn dochter heeft de ergste menstruatie omdat haar man geprikt is en hun zoontje van 9 bloedneuzen…. Je vragen zijn zeer terecht!!!
Dank je wel!!!!!

JH van de Mortel
JH van de Mortel
18 oktober 2021 14:41

Tel daarbij op de kennelijk bijzonder aggressieve benadering van bijv Pfizer om geen aansprakelijkheid te accepteren, plus het nauwelijks verholen feit dat dit een experimenteel goedje betreft waarvan niemand nog iets weet over de midden en lange termijn effecten.

P. van Wingerden
P. van Wingerden
3 januari 2022 22:47

Het Lareb doet wel degelijk onderzoek naar de meldingen over bijwerkingen. zie https://www.lareb.nl/coronameldingen
Bedenk daarbij dan van Pfizer/BioNTech reeds miljarden prikken zijn geplaatst. Een uitzonderlijk grote ervaring dus.
Op de site vertelt men dat publicaties begeleid moeten worden door deskundigen van het Lareb, die weten wat de cijfers kunnen laten zien. Daar waagt menig journalist zich waarschijnlijk niet aan.

Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door P. van Wingerden

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!