Een vraag aan u,

84. Kunnen we als maatschappij nog accepteren dat er zaken zijn die we niet onder controle krijgen.

guest
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lotte
Lotte
3 oktober 2021 15:29

Laten we weer accepteren dat we sterfelijk zijn. En laten we vooral genieten van het leven zoals het bedoeld is. Gewoon leven en je niet laten leiden door angst.

PIP
PIP
3 oktober 2021 20:01

Ja

PIP
PIP
Antwoord aan  PIP
3 oktober 2021 20:03

Oftewel leven en laten leven. Enige wat je namelijk niet in de hand heb is sterven.

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:49

Dat zul je wel MOETEN accepteren, het leven is nu eenmaal niet maakbaar

Erik
Erik
4 oktober 2021 21:53

Nee. De laatste decennia is het geloof dat alles maakbaar is enorm toegenomen. Toppunt daarvan is het waanidee dat we invloed hebben op het klimaat (op temperaturen op aarde). Dus denken we ook dat we een virus en bevolking kunnen controleren alsof het een kudde vee is.

Agnes
Agnes
7 oktober 2021 16:01

Betekent dat accepteren dan dat we vervolgens niets doen om zieken te genezen, rampen te voorkomen, veiligheidsmaatregelen niet nemen in het verkeer. Accepteren dat niet alles onder controleren te krijgen is, ontslaat ons niet om het leven zorgvuldig en veilig en beschermend te leven en te leren van onze fouten. Of om medicijnen te zoeken voor ziekten en klachten. Accepteren is met de zekerheid dat het leven niet maakbaar is, ons inzetten het leven te beschermen en zo gezond mogelijk te maken

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!