Een vraag aan u,

87. Werken lockdowns? Worden de negatieve effecten ook meegewogen?

guest
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lotte
Lotte
3 oktober 2021 15:35

Lock downs zullen wel bepaalde effecten geven die wenselijk waren. Alleen werd(wordt) het virus verkeerd geclassificeerd. Ik denk dat er geen extreme pieken meer gekomen waren na de eerste. Voor de maatregelen in gingen namen de sterfgevallen al af. Ik ben werkzaam in de uitvaartbranche en heb het, in ieder geval in onze regio, zo van dichtbij meegemaakt. Ik vind het niet in verhouding staan en zijn, terug kijkend, verkeerd voorgelicht.

Hans
Hans
Antwoord aan  Lotte
5 oktober 2021 09:18

Mee eens. Na de eerste piek waren er al zoveel mensen immuun dat de R onder de 2,4 is gebleven, meer in de buurt van 1,6. Dan is de stijging niet exponentieel meer. Zonder maatregelen hadden we ongeveer net zoveel ziekenhuisopnames en sterfgevallen gehad.

PIP
PIP
3 oktober 2021 20:06

Ik denk dat een goeie lockdown wel degelijk effect had gehad. Maar dan had echt alles op slot gemoeten.Zeker als mensen met een virus op de plaats waren gebleven waar ze zich bevonden

Kennet
Kennet
4 oktober 2021 19:42

Ja die werken. Maar eigenlijk alleen als ze nog strenger zijn dan in NL het gevL was

Erik
Erik
4 oktober 2021 21:47

Er is geen enkel positief effect van lockdowns aangetoond. Er is geen verband tussen maatregelen en besmettingscijfers. We weten niet eens of die besmettingscijfers wel betrouwbaar zijn, laat staan dat we iets zinnigs over lockdowns kunnen zeggen.

Wat we wel weten is dat ze enorm veel materiƫle en immateriƫle schade hebben opgeleverd.

Hans
Hans
5 oktober 2021 09:22

Net ministerie heeft zelf uitgerekend dat een lockdown 520.000 gezonde levensjaren zou kosten (door eenzaamheid, failliesementen, angst, uitgestelde zorg, meer geweld achter de voordeur enz). Terwijl achteraf blijkt dat de lockdowns niet het virus hebben weggejaagd (dat kan ook helemaal niet, tenzij de hele wereld een maand lang tegelijkertijd volledig in complete lockdown gaat – maar dat zie ik de 3e wereld, taliban en IS etc nog niet doen). Dus winst is nul, schade is enorm

Agnes
Agnes
7 oktober 2021 16:06

Achteraf kunnen we zeggen: de lockdown was buiten proportioneel en de gevolgen van de lockdown zijn onderschat en zeker niet meegewogen ten tijden van het instellen van de lockdown. De vraag is nu: wat hebben we geleerd? Hoe gaan we dit in de toekomst aanpakken? Op welke feiten baseren we de te nemen maatregelen?

trackback
nitrofurantoin 2023
29 januari 2023 01:48

[…] nitrofurantoin generic […]

trackback
atorvastatin target pharmacy
21 november 2023 00:09

atorvastatin target pharmacy

Vraag 87 – 95vragen.nl

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!