Een vraag aan u,

95. Is de CoronaCheck-app iets waar je als burger uit principe niet aan mee moet werken? Is dit een punt in de geschiedenis waarbij ‘de regenten’ te veel macht grijpen over ‘het volk’? Is dit een punt waar je als burger moet weigeren hieraan mee te doen?

guest
14 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maria
maria
18 oktober 2021 06:35

Ik ben niet van plan om me te laten dwingen tot vaccineren want ik vind dat dit niet kan en mag ,iedereen mag toch zeker zelf beslissen over zijn of haar lichaam .
Als ik mijn leven wil beëindigen omdat ik doodziek ben kanker heb en veel pijn kan ik dit niet want dan beslissen er andere over terwijl ik niet meer kan van de pijn .
Waarom zou ik me nu dan laten dwingen om dit te laten doen ,laat ze eerst hun andere zaken maar beter op orde krijgen .

Lotte
Lotte
3 oktober 2021 15:45

Ligt aan de manier van dwingen en het karakter van de doelgroep (alles is context). Wat ze nu doen is een vorm van dwang die toch zijn vruchten af lijkt te werpen in mijn omgeving. Mensen die over de streep getrokken worden, omdat het allemaal teveel gedoe wordt. Dan hou je nog een groep over die een bepaald karakter incl. normen en waarden bezitten waarbij de dwang misschien juist meer weerstand opwekt.

PIP
PIP
Antwoord aan  Lotte
3 oktober 2021 20:16

Helaas gaan mensen Door het gedoe al overstag in mij omgeving. Jammer maar waar

PIP
PIP
3 oktober 2021 20:15

Het werkt al averecht want mensen met een gezind verstand gaan er niet in mee! Als je gevoel jou verteld niet dien dan is dat zo. BASTA!! BEDANKT MAARTEN IK HEB ZOVEEL MOGELIJK VRAGEN GEPROBEERD TE BEANTWOORDEN. ik hoop dat je met alke nuttige antwoorden je doel bereikt

95vragen
95vragen
Antwoord aan  PIP
4 oktober 2021 05:38

Bedankt voor uw reacties! Delen is gratis:)

Agnes
Agnes
7 oktober 2021 16:39

Vaccinatiedwang is slecht voor het vertrouwen in de overheid, wat in Nederland toch al erg laag is. Wat corona ons gebracht heeft is (na een paar eerste weken van angst en saamhorigheid) : meer verdeeldheid, meer verwijdering, meer zinloze discussies. En: minder verbinding, minder respect, minder liefde. Zowel onder wetenschappers, politici als ook onder “gewone” mensen.

Frans
Frans
16 oktober 2021 18:59

Ik ga hier niet aan mee werken…testen vind ik in stand houden vd app dus dan ga k maar niet uit eten. Bovendien vind ik het onterecht als testen eventueel betaald moet worden aangezien wij ook meebetalen aan vaccineren wat ik zelf niet wil

nayyi
nayyi
4 oktober 2021 10:59

Natuurlijk werkt het averechts, wij (Man, zwager en ik) hebben ons laten vaccineren maar toen ze begonnen over volgend jaar weer was de reactie toch echt ; ‘ze kunnen de boom in’.

Kennet
Kennet
4 oktober 2021 19:39

Nee. Zeer effectief. Kijk naar de %

joost romijn
joost romijn
7 oktober 2021 10:10

het is eerder een vaccinatiewens van de overheid. misschien werkt het averechts, maar koffiedik kijken kan niemand, ik niet, de overheid niet maar u ook niet!

X
X
8 oktober 2021 11:03

Tuurlijk kan het averechts werken, zie de overige reacties. Toch hoor ik van verschillende hoeken dat mensen zich wél hebben laten vaccineren nu het zoveel gezeur met zich mee brengt om niet gevaccineerd te zijn. Dus, het werkt wel..

Willem van der Wielen
Willem van der Wielen
17 oktober 2021 12:49

De overheid zou er goed aan doen, het mogelijk te maken je rijbewijs via een QR-code op je mobiel te krijgen. Dan snappen de mensen misschien dat het gaat om levens te redden. O,o, wat ben ik in mijn vrijheid beperkt, dat ik geen auto mag rijden zonder rijbewijs…. Dan verbaast het mij vervolgens, dat, als ik mijn reactie wil plaatsen, ik verplicht ben mijn e-mail adres en naam moet achterlaten. Ha ha, hoezo inconsequent 🙂

Hans
Hans
20 oktober 2021 21:08

25 september hadden wij het kunnen stoppen. Zowel de Horeca als de gevaccineerden hadden moeten weigeren. Gelukkig is er een deel van de Horeca die niet controleert, dit is echter niet voldoende om de App te stoppen.

trackback
prednisolone generic
29 januari 2023 00:16

[…] generic prednisolone […]

Vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!