Over mij:

Maarten Vroegindeweij, 35 jaar. Ben bouwkundig ingenieur en ondernemer. Als bezorgde burger ben ik deze website begonnen. Politiek gezien op een middenpartij gestemd. Het is een actie die volledig door mij als burger opgezet is zonder enige relatie met een actiegroepering, bedrijf, politieke partij, kerk(genootschap) of andere vereniging.
Vanaf het allereerste begin heb ik de angst voor het Corona niet proportioneel gevonden ten opzichte van het aantal slachtoffers wat er vielen. Dat er maatregelen genomen werden om de zorg te ontlasten is uiteraard begrijpelijk, maar niet dat de zorg niet uitgebreid wordt. De logica van een groot deel van de maatregelen ontgaat mij volledig.
Ben erg tegen de CoronaCheck-app vanwege de ontstane machtspositie van de incompetente Rijksoverheid en haar uitvoeringsorganisaties.
Ik ben echter geen complotdenker, hang geen theorie├źn aan over 11 september, joodse complotten enzovoorts. Ik heb oprecht grote vraagtekens bij het huidige beleid en stoor me zeer aan de zeer eenzijdige berichtgeving en propaganda vanuit de staat. Hopelijk zijn er antwoorden!

Update 15-10-2021

Onderstaande vragen zijn gewijzigd:

Vraag 2: Waarom moeten de gevaccineerde mensen bang zijn voor de ongevaccineerden als ze zelf beschermd zijn? (Mijn waarneming in mijn omgeving).
- Is beantwoord.

Vraag 28: Is dat echt allemaal ten behoeve van de volksgezondheid?
- Vervolg op eerdere vraag.

Vraag 40: Het is een hypothese, maar kun je je voorstellen dat die omschreven situatie ook niet ineens maar met veel kleine stapjes gaat ontstaan en dat het op een zeer geraffineerde manier gaat gebeuren? (2 stappen vooruit, 1 terug, even op pauze en dan weer verder)
- Vervolg op eerdere vraag.

Vraag 45 & 46: Zie vragen.
- Gecombineerde vraag.

Vraag 51: Waarom is er in de media-uitingen zo weinig relativering te vinden van de cijfers? 4000 doden per dag in India, in de VS aantal doden boven de 200.000 enz. Maar welk percentage van de bevolking? Er is weinig perspectief. De berichten hebbe het effect op mensen dat ze angstig worden. Is dat de bedoeling hiervan?
- Voor een deel herhaling van eerdere vraag.

Vraag 70: Hoe komt het dat er nauwelijks griepdoden zijn geweest afgelopen seizoen?
- Is beantwoord.

Vraag 82: Welk wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dit in de praktijk werkt?
- Herhaling vorige vraag.

Vraag 90: Is het zo dat bouwvakkers en de horeca de meest recalcitrante groepen zijn in de maatschappij en dat als zij om zijn de rest wel volgt?
- Niet echt een relevante vraag bij nader inzien.

Vraag 91: Waarom is er niet meer een kritische blik vanuit de overheid en deskundigen richting de onderzoeken en stellingen van de vaccinfabrikanten?
- Herhaling eerdere vraag.

Vraag 94: Als de topman van Pfizer al spreekt over jaarlijks inenten van mensen, is het denkbaar dat dat gebeurt? Is het proportioneel gezien sterftecijfers?
- Herhaling eerdere vraag.

Vraag 95: Waarom denkt de overheid dat vaccinatiedwang werkt? Zou het averechts kunnen werken?
- Is beantwoord.

Oprecht kritische (deels retorische) vragen die niet, nauwelijks of niet volledig beantwoord worden door politici, media of deskundigen. Het is een onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn!